Werkplaats

Onbezorgd fietsen begint bij een vakkundige werkplaats
Een fiets is een “assemblage” product. In de fabriek worden alle afzonderlijke onderdelen aan het frame gemonteerd. Een fiets is ook een “systeem” waarbij alle onderdelen met elkaar in verband staan. Rijklaar maken houdt in dat alle boutjes en moertjes, kabels, lagers, remmen, ketting en tandwielen worden nagelopen en vastgezet en daarbij als één systeem op elkaar worden afgesteld.  Vakkundig rijklaar maken draagt bij aan veiligheid en fietscomfort en voorkomt versnelde slijtage en onnodige storingen.

Controle beurt
Door ingebruikname van de fiets wordt “het systeem” belast en werken alle onderdelen wat op elkaar in. Hierdoor kan kleine speling ontstaan bij oa de remmen, versnellingen, ketting/tandwiel en spaken. Tijdens een controlebeurt, bij voorkeur binnen drie maanden wordt dit alles nog eens na-gesteld. Deze controle- of na-stelbeurt is evident voor een langdurige zorgeloze werking van de fiets.

Periodiek onderhoud
Pas als ie het helemaal niet meer doet – bij een lekke band bijvoorbeeld – is het in de praktijk pas tijd voor onderhoud en blijkt er alle lange tijd méér aan de hand te zijn. Het laten uitvoeren van periodiek onderhoud scheelt stukken. De Win Fietsen adviseert om een keer per jaar de fiets voor een stel- en smeerbeurt aan te bieden. Tijdens het controleren en opnieuw afstellen  van “het systeem” wordt ook gekeken naar sporen van slijtage en kunnen onderdelen (zoals banden, ketting en tandwielen) preventief worden vervangen. Er wordt gewerkt aan de hand van een zgn 40-punten checklist.
Contactgegevens

  • Korte Kerkstraat 2
  • 5664 HG, Geldrop
  • winfietsen@gmail.com
  • (040) 750 53 00
  • IBAN: NL44KNAB0258803940

Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  09.00 - 18.00
Woensdag:  09.00 - 18.00
Donderdag:  09.00 - 18.00
Vrijdag:  09.00 - 18.00
Zaterdag:  10.00 - 16.00
Zondag:  Gesloten
 
Tijdens de wintermaanden november t/m februari zijn wij van dinsdag t/m vrijdag geopend tot 17.30 uur.


Facebook
Onze fietsmerken

Alba
Azor
Burgers
Flyer
Giant
Johnny Loco
Kalkhoff
RIH
Velo de Ville
Votani